Vastagbélrák könyv, Vastagbélrák könyv. ÉRTÉKELÉSEK


vastagbélrák könyv

A vastagbélrák helyzete Európában vastagbélrák könyv Fehér Könyv Szerző: MTI Elkészült a vastagbélrák európai helyzetét összefoglaló Fehér Könyv, amely a szűrővizsgálatok bővítését és a rákbetegek esélyegyenlőségének megteremtését sürgeti.

Európában évente mintegy ezer embernél diagnosztizálnak vastagbélrákot, amely így a leggyakoribb daganatos betegség a kontinensen - hangsúlyozza Eric Van Cutsem, a belgiumi Leuveni Egyetem professzora, az EuropaColon elnevezésű, 21 európai ország vastagbélrákos betegeit összefogó szövetség orvosi igazgatója a tanulmány bevezetőjében.

A vastagbélrák és a végbélrák együtt évente mintegy ezer ember halálát okozza Európában, ezzel a második leggyakoribb rákos halálok.

vastagbélrák könyv

Becslések szerint jelenleg 1,2 millió európai polgár él vastagbélrákkal. A betegség túlélési aránya jelentősen változik az egyes országokban aszerint, hogy milyen kezelési stratégiák állnak rendelkezésre.

vastagbélrák könyv

Korai stádiumban diagnosztizálva 90 százalék fölött van az 5 éves túlélés aránya, míg késői diagnózis esetében a betegek kevesebb mint 10 százaléka van már csak életben 5 év elteltével. Hirdetés Növekszik a vastagbélrákos esetek száma A vastagbélrák gyakoribb a férfiak, mint a nők körében, a páciensek vastagbélrák könyv 50 éves kor felett diagnosztizálják a betegséget.

vastagbélrák könyv

Az elmúlt években szaporodott a vastagbélrákos esetek száma, az évenkénti növekmény 0,5 százalék volt. Az EuropaColon honlapján www.

A nőknél körülbelül új eset vastagbélrák könyv halálozás történt az adott évben. A Fehér Könyv sürgeti a vastagbélrák megelőzés ére irányuló kutatásokat, köztük annak feltárását, hogy miként lehet közegészségügyi és oktatási programokkal csökkenteni a betegség előfordulását. Minden országban szükség lenne olyan nemzeti rákregiszterre, amely gyűjti és közzéteszi a vastagbélrákos esetekre vonatkozó adatokat. Az Vastagbélrák könyv céljai között vastagbélrák könyv, hogy csökkentsék a vastagbélrákos esetek számát, szűrés sel korán diagnosztizálják a betegséget, hozzáférhetővé tegyék valamennyi európai polgár számára a legjobb kezelési lehetőségek et és támogassák a területet érintő új, innovatív kutatásokat.

vastagbélrák könyv