Végbélrák húgyhólyag. Végbélrák húgyhólyag


hpv vírus ferfiaknal kepek

Húgyhólyarák: speciális végbélrák húgyhólyag a Debreceni Egyetem urológiai klinikáján Végbélrák húgyhólyag húgyhólyag hólyagrákra gyanút keltő legfontosabb tünet: vér megjelenése a vizeletben úgynevezett haematuria.

Gyakran előfordul, hogy egyik nap véres a vizelet, másik nap nem, vagy több napon át is tiszta marad.

Magdolna és a végbélrák

Hólyagrák esetén azonban héten belül újból megjelenik. A vizeletben megjelenő vér mennyisége és a rák nagysága, kiterjedése között nincs szoros összefüggés.

lapos papillómák a testen

A vizelet színe a hozzá keveredő vér mennyiségétől függően rozsdabarnává vagy sötétvörössé válhat. További tünetek: fájdalmas vizelés és hirtelen fellépő vizelési inger.

Mit tehetünk a vastagbélrák ellen?

A veserák is hasonló tünetekkel járhat. Hasonló tüneteket okoznak azonban a hólyagot érintő más kóros elváltozások: fertőzéses gyulladás, hólyagkövek, jóindulatú tumorok, vagyis a tünetek egyike sem tekinthető a hólyagrák biztos jelének.

hasi rák laparoszkópia

Gyakran a hólyagtumorok hosszú ideig egyáltalán nem okoznak tüneteket. Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják végbélrák húgyhólyag orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei? Miben térnek el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?

papillom brust entfernen oder nicht