Petefészekrák nhs, 2. Petefészekrák okai és kockázati tényezői


Elme és test Videó: Elhízásról, túlsúlyról biologikusan - Kérdezz-felelek élőben 6 biologika, ujmedicinaÁprilis A petefészekrák új korai felismerési szolgáltatását az NHS-ben próbálták ki annak érdekében, hogy növeljék a diagnózisukban túlélő nők számát.

petefészekrák nhs

Az ALDO a petefészekrák késői diagnózisának elkerülése néven ismert petefészekrák nhs program új vérvizsgálati technológiát alkalmaz a nők betegségének fokozott kockázatának figyelemmel kísérésére, petefészekrák nhs hibás BRCA gént hordoznak és úgy döntöttek, hogy nem rendelkeznek petefészkükkel és a petefészek eltávolítása. Ez gyakran nehezíti petefészekrák nhs egyéneket; vagy várjon bizonytalansággal, vagy megelőző műtétet végezzen, amely petefészekrák nhs előtt felmondja termékenységüket.

petefészekrák nhs

A kísérleti program részeként éven keresztül nél több, 35 évnél idősebb, hibás BRCA génnel rendelkező nőt fogunk megfigyelni ROCA vérvizsgálattal, amely a CA vegyi anyag mennyiségének változását értékeli a vérben. Jelentős, hogy a CA a petefészekrák esetében jellemzően emelkedik, petefészekrák nhs a betegnek bármilyen más tünete lenne, így szintjeinek nyomon követése lehetővé teheti a potenciális életmentő korai diagnózist.

A petefészekrák jelei, amelyek magukban foglalják a puffadást és a gyakori vizelést, gyakran tévednek a kevésbé súlyos problémákkal, mint például az irritábilis bélbetegség, így a jelenséget nehezen lehet azonosítani.

petefészekrák nhs

A felügyelet azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy előrehaladott petefészekrákban diagnosztizálják. Ha a pilóta, az első, aki az NHS-en próbálkozik, megvalósíthatónak és költséghatékonynak bizonyul, a remény petefészekrák nhs, hogy a közeljövőben a hibás BRCA génnel rendelkező nők számára nemzeti felügyeleti szolgálatot hoznak létre, mondja Naser Turabi, az UCLH Cancer Collaborative program igazgatója.

petefészekrák nhs