Műparazita ón


A Tini titánok, harcra fel! A Gerard nevű páciens agytörzse összetömörült, a műparazita ón belüli nyomás pedig szélsőségesen megemelkedett az agyában felgyülemlett folyadéktól.

íny papilloma szövettana

A szakértők szerint életveszélyes állapotban volt, ezért műtétet hajtottak végre rajta. Az MRI az műparazita ón előtt egy cisztát mutatott ki az agyában, később pedig kiderült, hogy egy horgasfejű galandféregről van szó.

A parazita tíz éven át élt a férfi agyában.

plucni parazita kódú pasa

Az efféle élősködők általában szennyezett étel vagy víz elfogyásztásával kerülnek a szervezetbe. A férgek a legtöbbször az ember gyomrában maradnak, csak ritka esetben jutnak el az agyba, illetve az izmokba.

parazita betegség jelei

A fertőzés műparazita ón diagnosztizálatlan marad, hiszen enyhe tüneteket produkál, vagy nem is jár tünetekkel. A Gerard agyában talált élősködő centiméteres volt.

lentec széles morfológia

Kép: iStock Az orvosok szerint a hasonló fertőzés megelőzhető az ételek megfelelő elkészítésével, a higiéniára pedig különösen oda kell figyelni az olyan, a paraziták által érintett országokban, mint Mexikóban műparazita ón Indiában. Olvassa el is.

vörös keresztférgek