Májrák tünetei, A májat érintő érbetegségek


májrák tünetei

Haemangioma, Hepatocellularis májrák tünetei, Fokális nodularis hyperplasia, Epeút adenoma, Intrahepaticus cystadenoma Rosszindulatú daganatok: Primer májrák tünetei carcinoma májsejtrák-HCCFibrolamellaris carcinoma, Hepatoblastoma, Cholangiocarcinoma CCCHaemangioendothelioma Kuppffer-sejt sarcoma A májsejtrák leggyakrabban a már károsodott májban fejlődik ki, ezért könnyen alakul ki a krónikus májgyulladás hepatitis B illetve hepatitis C vírusfertőzés kapcsán. A májban zajló krónikus gyulladás miatt az alkoholos májzsugor májcirrózis és az autoimmun májgyulladás szintén növeli a májsejtrák kialakulásának a kockázatát.

májrák tünetei

Tünetek: A betegség elég sokáig nem okoz tüneteket, így a máj rosszindulatú daganatait gyakran késői stádiumban fedezik fel. Felmerülhet a daganat gyanúja, ha a korábban stabil állapotú májzsugoros beteg állapota hirtelen rosszabbodik.

májrák tünetei

A diagnózist megnehezíti, hogy ezek a tünetek nemcsak májdaganatoknál fordulnak elő, ezért gyakran más betegségeket valószínűsítenek a háttérben. Szükséges diagnosztikai vizsgálatok:.

Új májjal élni A májrák kapcsán többféle, de korántsem csak a májrákra jellemző tünet léphet fel.